Sírégió

Ausztria, Kelet-Tirol

Aktív kikapcsolódási lehetőségek minden évszakban.

Osttirol minden évszakban más arculattal mutatja meg szépségeit. Az érintetlen természet és a rendezett, hagyományőrző települések egyedülálló hangulatot kölcsönöznek a tájnak.

Látogassatok el az Alpok és a Dolomitok találkozási helyéhez, nézzétek meg a hegyek, völgyek adta számtalan természeti csodát!

Téli programok

Ausztria kelet-tiroli régiója a legmagasabb sírégiók egyike, közvetlen a Grossglockner szomszédságában. A kombinált síbérlet lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy a régió 8 különálló pályarendszerét kipróbálhassa. A pályák jó minőségű utakon közelíthetők meg. A régió egyik rendszere sem zsúfolt. Egy sítúra alkalmával érdemes több rendszert is meglátogatni. Lehet választani a hosszú erdei pályák vagy a gleccser hangulatú széles pályák között. A funparkokkal és épített ugratókkal tűzdelt rendszerek számos lehetőséget biztosítanak a freestyle szerelmeseinek. Akiket nem a lesiklás élménye vonz, azok számára tudjuk ajánlani a sífutópályákat vagy túraútvonalakat. A pihenést mindenki számára a családias hütték biztosítják tiroli specialitásokkal. A szálloda a sírendszer középpontjában helyezkedik el.

Az 5 legnagyobb pályarendszer:

  • Matrei-Kals – Grossglockner Resort

A régió legnagyobb összefüggő pályarendszere 115 km hosszú és ez egyben a legmagasabban fekvő is (Cimaross 2621 m). A kilátóból rálátás nyílik a Grossglockner csúcsára. A szállástól 17 km-re található a matrei-i felvonó, de a hegy a másik oldaláról is megközelíthető Kals-ból. A kezdő síelőknek és snowboardosoknak az egyik legideálisabb terep hosszú, széles, egyenletes meredekségű és jól átlátható tanuló pályáival. A felső részen fekete és piros pályák várják a haladókat. A sífutók és túrázók számára igazi paradicsom. A funparkban slide-ok és ugratók vannak. Ezen felül 7 km-es szánkópálya is van.

  • St. Jakob in Defereggen

Ehhez az 52 km-es pályarendszerhez 30 km-t kell autózni egy gyönyörű völgyben. A legmagasabb pontja 2525 m. Klímájának köszönhetően a hó minősége mindig kiváló és fekvése miatt úgy érezhetjük magunkat, mintha gleccseren lennénk. Itt alakították ki a régió legnagyobb fun parkját, ahol rengeteg különböző elemen lehet kipróbálni az ugrásokat és slide-olásokat (BigAir, StairSetup, downRail, rainBow, curvedBox, kinkedRail, jibVWbus, stepUp, kickerLine és butterBox). A parkolóig le lehet csúszni. Innen számos sífutópálya is indul a völgyben.

  • Lienz - Zettersfeld

24 km síelhető be a Lienz városa fölött 2270 méterrel elhelyezkedő napos pályarendszeren. A szállástól 7 km. Igazi családi pályarendszer! Kellemes meredekségű, hosszú és széles pályái mindenki számára élvezhetők. Baby funpark is van, hogy ne csak a nagyok tudják gyakorolni az ugrálást. Nagy létszámú csoportok oktatására kifejezetten alkalmas hely. A nem sízők kellemes laza túrát tehetnek a pályák mellett.

  • Sillian – Hochpustertal Skizentrum

Az 59 km-es rendszer, 37 km-re van a háztól az olasz határ közelében. Könnyen megközelíthető a völgyben ez a 2400 méter magas napos fekvésű rendszer. Fent gleccser hangulatú a kilátás, de erdei pályán teljesen le lehet csúszni a parkolókig. Kellemes meredekségű pályái kitűnően alkalmasak carvingolásra és nagy funpark is van kiépítve a freestyle-osok számára.

  • Mölltaler Gletscher

Karintia legmagasabban fekvő síterepe. 3120 méteres magasságból indulnak pályái 53 km hosszan. A háztól 55 km-es autózással érhető el. A régióban ez a rendszer biztosítja az állandó hógaranciát, bár az elmúlt években ennek indokolt igénybevételére nem volt szükség.

A gleccservasút 8 perc alatt visz fel a 2108 méterre, a középállomáshoz. Itt a síszezon októberben kezdődik és május közepéig tart. A legfelső pályákat nyáron is megnyitják a síelők számára. A leghosszabb lesiklópálya a FIS minősítéssel rendelkező Abfahrt Eissee 7 km-es. A sífutókat 13 km hosszú, jól előkészített magaslati sífutópálya várja.

További pályák a régióban:

  • Hochstein

Ezen a lienzi pályán 16 km síelhető be, a csúcs 2000 méteren van. A háztól csak 5 km. Pályái javarészt erdős részeken terülnek el, így rossz időjárási viszonyok esetén is élvezhető a csúszás. A terepet meredeksége miatt haladóknak ajánljuk. Kétévente női alpesi sí VK-t rendeznek itt. Plusz kikapcsolódási lehetőség a bobpálya, ami 2700 méteren keresztül kanyarog le a csúcsról.

  • Ankogel – Mallnitz

13 km hosszú a pályarendszere, legmagasabb pontja 2630 m. Pályái szélesek, és hosszúak. Ezt a pályát a távolsága miatt nekünk nem érdemes látogatni, mert 65 km-re van a háztól, de aki szeret felfedező túrákat tenni, azoknak ajánljuk.

  • Obertilliach,

A sípályarendszer 16 kilométeres és 2000 méter fölött indul. A szállástól 45 km az olasz határ felé. Van egy 6,5 km-es  szánkópályája, és a völgyben egy 60 km-es sífutópálya-hálózata. Központja hangulatos házaival műemlék-védett.

  • Kartisch

35 km-re van a háztól ez a 4 km-es pálya. Ideális családoknak és kezdő síelőknek. Az 5 legnagyobb rendszer könnyen és gyorsan megközelíthető. Pályáik kitűnően megdolgozottak, élvezhető hosszúságúak és a lifteknél a sorállás sehol sem jellemző még csúcsszezonban sem.